Lichtpuntjes oktober

Ik heb weinig (lees: geen) lichtpuntjes opgeschreven voor oktober. Niet omdat ze er niet waren, maar omdat ik er eventjes geen zin in had. Bovendien was er één lichtpuntje dat er helemaal bovenuit stak: de vakantie op Vlieland!

Manlief en ik trekken zelden ver weg om op reis te gaan. Onze buurlanden bevallen ons best. Deze keer besloten we onze grenzen een beetje te verleggen en op reis te gaan naar een piepklein eilandje in de Waddenzee: Vlieland. En het was geweldig. We zagen een boomvalk dankzij een heel vriendelijke vogelspotter, we aten lekkere mosseltjes, we hebben heel veel gewandeld, aten bitterballen in een strandpaviljoen, zagen heel veel zeehonden, ….

Het was voor mij wel een heel grote uitdaging. We moesten de veerdienst nemen in Harlingen en op de dag van vertrek zijn we heel vroeg vertrokken omdat ik in geen geval te laat wilde komen bij de boot. Het bleek ontzettend druk te zijn op de Nederlandse wegen, we hadden veel file, en we waren dus ‘maar’ 2u te vroeg in de haven. Ook de veerboot was een uitdaging. Ik was me op voorhand al druk aan het maken over hoe dat zou lopen met onze bagage die van de boot naar het appartement zou gebracht worden. Dat bleek allemaal een fluitje van een cent, maar de energie die ik er in stak om me er druk over te maken, was ik toch kwijt. Ik heb de eerste dagen van onze vakantie moeten bekomen van de heenreis, maar daarna was het volop genieten. We willen absoluut nog eens terug naar het eiland. Voor mij is dat positief. Ik ken het reilen en zeilen dan al een beetje en dat maakt het allemaal toch iets gemakkelijker.

Soit. Het was het helemaal waard. Voor wie ooit eens een vakantie dichter bij huis wil doen: ik kan Vlieland alleen maar aanraden!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s