Terugblik 2018

Een terugblik op 2018 is best moeilijk. Ik mikte en hoopte er begin 2018 op dat ik minder last zou hebben van mijn problematiek en zelfs mijn hulp en medicatie kon afbouwen. Het eerste deel van 2018 is dat redelijk goed gelukt. Ik had het gevoel dat het eindelijk lukte om beter om te gaan met alles dat op mijn pad kwam. Tot in juni. Ik was extreem moe en de vermoeidheid ging maar niet over. Het mondde uit in een heel diep dal. Het heeft eventjes geduurd om daar weer uit te kruipen, maar halverwege de zomer is dat toch gelukt.

Ook het tweede deel van 2018 was best moeilijk. Bij elk teken dat, in mijn ogen, wees op een nieuwe moeilijke periode raakte ik in paniek. Niet echt bevorderlijk voor mijn gemoed. Gelukkig had ik eind november een inzicht waardoor het langzaam beter ging.

Er waren ook andere doelen en dat verliep allemaal positiever. Ik kreeg een (iets) gezonder lijf, er was veel liefde en ik voltooide mijn eerste (eenvoudige) breiwerkjes. Er was ook iets me hielp om de moeilijke periodes door te komen en dat ik flink uitbouwde in 2018: vrijwilligerswerk. Ik deed een tijd lang elke dag een paar uurtjes vrijwilligerswerk en dat heeft me erg geholpen om mezelf in de tweede helft van 2018 staande te houden. Intussen is er één vrijwilligerswerk gestopt omdat de jobinhoud niet meer bij me aansloot, maar ik ben al op zoek naar ander vrijwilligerswerk om dat gat op te vullen.

Soit. Ik kan 2018 op een voorzichtig positieve manier afsluiten doordat de laatste maand beter ging, maar hoop toch dat 2019 een leuker jaar wordt. Binnenkort mogen jullie je verwachten aan mijn doelen en voornemens van 2019!

Advertenties

Een gedachte over “Terugblik 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s